Swaziland
Door: Dick & Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
05 Augustus 2017 | Swaziland, Ezulwini
We vertrekken ’s morgens om 9.00 uur richting Swaziland. De grensformaliteiten nemen wat tijd in beslag. Bij de Zuid Afrikaanse grens krijg je een papierstrook waarop het aantal personen gezet wordt en je kenteken. Met deze strook mag je het kantoortje binnen en worden de strook gestempeld, de paspoorten gescand en eveneens gestempeld. Aan de andere kant mag je het kantoor weer uit mag je bij de grensovergang de gestempelde strook overhandigen. Dan rijden we Swaziland in. Weer een papierstrook, kantoortje, stempels en de hele riedel. Goed voor de werkgelegenheid, want voor iedere handeling is er ongeveer een andere medewerker. Over efficiency hebben we het nu maar even niet! Wij rijden naar het noorden, richting Big Bend. Het eerste stuk is erg armoedig, in de buurt van Big Bend wordt het iets beter. Hier zijn suikerplantages die blijkbaar wel geld opleveren. Bij Big Bend buigt de weg af naar het westen. We hebben kamers bij het Mogi Boutique Hotel in Ezulwini. Bij de afslag naar deze plaats valt het op dat hier de wat duurdere auto’s heen rijden. Onze kamers zijn prachtig en dit kleine, luxe hotel heeft een klein zwembad waar we tot zonsondergang nog even wat luieren. We eten heerlijk bij Mantenga Lodge, waar Dick een typisch gerecht van de streek nuttigt. De vlammen van het flamberen vallen in het donker extra goed op!